26 april 2019
19:00

Referat: Oxie SK - AIF Barrikaden

Startelva: Filip – Victor L, Henke, Mattias A, JT – Alex, Jonas, Anton, Pontus – Simon och Bashir

Avbytare var Shershah som spelade sista 8 minuterna som vänster yttermittfältare och David H, Kaim, Martin N och Simon M G som inte spelade alls.

Första halvlek var lika snål på målchanser som den i förra matchen mot Klagstorp. Oxie spelade väldigt defensivt vilket gjorde att bollen befann sig mest på deras planhalva men vårt medföljande större bollinnehav ledde aldrig till några farliga chanser bortsett från den straff som orsakades av en nerdragning av Pontus. Den skedde i den 34:e minuten och då vet alla som följt laget att expedierandet av straffen närmast är en formsak – Jonas missar ju aldrig.

Oxie hade en het målchans. Den kom i den 39:e min och det var en av alla de oändligt många frisparkar de tilldömdes och som väldigt fint slagen såg ut att gå in vid närmsta stolpen men där Filip gjorde en mycket fin räddning där vi dock samtidigt hade en väldig tur när han boxade (?) bollen i ribbans underkant och ut.

Länge var det mesta sig likt också i början av andra halvlek. Oxie hade förstås flyttat upp laget lite grann när de hamnade i underläge och kvitterade också i den 66:e min i en rörig situation efter en hörna.

Efter detta lyckades vi för första gången i matchen få ett rejält tryck på våra motståndare och hade på kort tid tre om inte klara så dock skapliga lägen att återta ledningen och ett flertal hörnor som dock gav ytterst lite.

Matchen avslutades sedan med en dubbelutvisning som tydligen, förutom att Oxiespelaren höll fast Bashir, knäade honom i magen och trampade honom avsiktligt på låret när han fortfarande låg ner - vilket ledde till att Bashir också hetsade upp sig och försökte ge tillbaka - också åtföljdes av ett verbalt rasistiskt utfall. Tyvärr känns det senare inte alls som något särskilt ovanligt. När vi mötte Oxie här förra gången var det samma sak och när de tidigare i år mötte Hyllie drabbades en mörkhyad spelare också av detsamma. Förutom att man blir förbannad blir man bara så trött (även om jag i det långa perspektivet annars anser att det blivit bättre i det här avseendet). I sammanhanget kanske bör nämnas att den utvisade Oxiespelaren på sin väg av planen boxade Jonas i magen.

Det ska kanske för tydlighetens skull nämnas att när domaren blåst av matchen (kanske något för tidigt med tanke på en del avbrott, direkt efter att han hade utdelat sina kort vilket jag personligen kan ha förståelse för) lade sig de upprörda känslorna och lagen tackade varandra och domaren för matchen och det förekom inte heller några ytterligare efterspel.
Som helhet en match där Oxie framgångsrikt spelade efter sina resurser. Det syntes att vi i grunden är ett bättre lag men vi lyckades bara en kort period dyrka upp deras försvar och vår insats får väl knappast betraktas som riktigt godkänd.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-3 Avslut på mål: 8-2 Avslut utanför: 4-3